Αναζητούνται σχολικές αίθουσες στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τις ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίες για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, η οποία καθίσταται πλέον υποχρεωτική από τη σχολική χρονιά 2020-2021, έχει καταγράψει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο αριθμός των απαιτούμενων αιθουσών ξεπερνά τις 100, με το πρόβλημα να εστιάζεται στα νηπιαγωγεία. Ενδεικτικά, από τις δέκα συνοικίες του κεντροδυτικού τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, δηλαδή στην 1η, 2η και 3η Δημοτική Κοινότητα, οι επτά παρουσιάζουν σημαντικά ελλείμματα.  
Όπως δηλώνει στη δημοτική τηλεόραση  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς θα απαιτηθεί διπλάσιος αριθμός αιθουσών από όσες λειτουργούν μέχρι σήμερα. Λύση αναμένεται να δοθεί με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών, ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός αναφορικά με τον περιορισμό των αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων.
Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς και Αλέξανδρος    Μπαρμπουνάκης υποστηρίζουν ότι θα πρέπει άμεσα να παραχωρηθούν, άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όλα τα ακίνητα ιδιοκτησίας δημοσίων φορέων που είναι θεσμοθετημένα για χρήση εκπαίδευσης, η συνολική έκταση των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 36.000 τ.μ.
Στο μεταξύ και προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο σημαντικό θέμα έλλειψης αιθουσών που προκύπτει από την ισχύ της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης καταβάλλει προσπάθειες για την κατάρτιση ενός προγράμματος ανέγερσης σχολικών αιθουσών