Επιχείρηση για την κατεδάφιση αυθαιρέτων στην περιοχή των παλιών ΚΤΕΛ του Λαγκαδά

Ανάσα στην περιοχή των παλιών ΚΤΕΛ του Λαγκαδά, στη δυτική πλευρά της πόλης, επιδιώκει να δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε εκτεταμένη επιχείρηση για την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών που είχαν μετατραπεί σε ρυπογόνες εστίες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες από κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.
Από νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία της διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται εγκατεστημένα στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Λαγκαδά, Τριπόλεως, Πολυζωίδη και Ολυμπίου.
“Υπάρχει μια μόνιμη πολιτική του δήμου να προσπαθεί να αποδώσει τον δημόσιο χώρο σε χρήση. Μια προσπάθεια δύο ετών φτάνει στο τέλος της και τρεις αυθαίρετες κατασκευές κατεδαφίζονται. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πάντα καταγγελίες. Συνήθως παρεμβαίνει η εισαγγελική αρχή σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, καταγράφοντας και αξιολογώντας όλες αυτές τις περιπτώσεις. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξαν καταγγελίες. Οι διαδικασίες, όμως, ολοκληρώθηκαν και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε στο εξής τέτοιου είδους φαινόμενα”, ανέφερε σχετικά ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.   
Την απόφαση για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εξέδωσε ο συντονιστής της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.