Φωνή διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ

Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου υλοποιούνται προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, διοργανώθηκαν σήμερα υπέρ της συνέχισης του αυτοδιοίκητου του οργανισμού, που κατάργησε η κυβέρνηση.

Εργαζόμενοι, μέλη, γονείς και φίλοι του ΚΕΘΕΑ βγάζουν κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να άρει, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού.  Μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ σχημάτισαν σήμερα μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα στην πλατεία Αριστοτέλους βγάζοντας κραυγή αγωνίας για τη διαφαινόμενη κατάργηση του οργανισμού, μετά την ΠΝΠ της κυβέρνησης με την οποία αίρεται το αυτοδιοίκητο.

Για ακατανόητη και σουρεαλιστική πράξη μιλούν οι εκπρόσωποι του οργανισμού εκφράζοντας το φόβο ότι γίνεται το πρώτο βήμα για κατάργηση της δωρεάν δημόσιας απεξάρτησης. Όπως τόνισε ο Φαίδων Καλοτεράκης, ειδικός βοηθός διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, πρόκειται για μία διαμαρτυρία ζωής με νόημα και στόχο για το ΚΕΘΕΑ, καθώς λειτουργεί εδώ και 37 χρόνια.
Οι εκπρόσωποι τόνισαν ότι τα χρόνια λειτουργίας του ο οργανισμός είναι πεντακάθαρος, ενώ κι οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανασφάλειά τους καθώς στις 120 μονάδες πανελλαδικά απασχολούνται 400 άτομα που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο. Την αγωνία τους εκφράζουν και οι μάνες των μελών του ΚΕΘΕΑ οι οποίες λένε ότι οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ είναι πάντα δίπλα στα παιδιά τους καθώς γνωρίζουν καλά το πρόβλημα του εθισμού.
 Οι εκπρόσωποι του οργανισμού μιλούν για αντισυνταγματική παρέμβαση που υπονομεύει πλήρως το έργο του ΚΕΘΕΑ, καθώς αποβλέπει στη δημιουργία ενός γραφειοκρατικού οργανισμού που η λειτουργία του θα διαταράσσεται με κάθε κυβερνητική αλλαγή και ο οποίος θα είναι ευάλωτος σε πάσης φύσεως πολιτικές παρεμβάσεις. Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν στο υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.