Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ ζητούν οι συνταξιούχοι

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.  Μέλη σωματείων συνταξιούχων από το νόμο Θεσσαλονίκης και άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Οι διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. “Δε θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ό,τι μέχρι σήμερα μας έχει αφαιρεθεί. Δεν υιοθετούμε τη λογική "ό,τι έγινε – έγινε"”, είναι το μήνυμα που στέλνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, ανήμερα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.