Στις 18.00 κλείνουν οι κάλπες των πρυτανικών εκλογών στο ΑΠΘ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκλογή των νέων πρυτανικών αρχών του ιδρύματος. Περίπου 3.000 εκλέκτορες, μέλη ΔΕΠ και λοιπό προσωπικό του ιδρύματος προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο πρύτανη και τους τέσσερις αντιπρυτάνεις, σε μια κρίσιμη για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα περίοδο.

Τη θέση του πρύτανη διεκδικούν ο νυν αντιπρύτανης Θεόδωρος Λαόπουλος και ο Καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής, Νίκος Παπαϊωάνου, ενώ ξεχωριστό ψηφοδέλτιο δίδεται στους εκλέκτορες για τους έντεκα υποψηφίους που διεκδικούν τις θέσεις των τεσσάρων αντιπρυτάνεων, για την εκλογή των οποίων στήθηκε ξεχωριστή κάλπη.
Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέες πρυτανικές αρχές είναι μεγάλες και αφορούν  αφενός τα δεδομένα που φέρνει ο νέος χάρτης της εκπαίδευσης και αφετέρου τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με τα συχνά περισταστικά παραβατικότητας στο πανεπιστημιακό campus.

Η εκλογική διαδικασία άρχισε στις 8 το πρωί και εξελίσσεται ομαλά μέχρι αυτή την ώρα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα και μετά τις 9 αναμένεται να υπάρχει σαφής εικόνα του αποτελέσματος.

Ο διάδοχος του Περικλή Μήτκα αλλά και οι τέσσερις νέοι αντιπρυτάνεις θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου.