Διοικητικό Συμβούλιο

Η Δ.Ε.Π.Θ.Ε. διοικείται από ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου – καθώς και ο/η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος – ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2γ. του άρθρου 3 του ΠΔ/τος 25/15-1-1988, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Π.Θ.Ε., πέντε (5) είναι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, ένα (1) είναι εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ και ένα (1) είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων, ενώ α υπόλοιπα τέσσερα (4) μέλη είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης με πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης.

Το Δ.Σ. συνεδριάζει κατά μέσο όρο δύο (2) φορές το μήνα και χρέη γραμματέως εκτελεί η Χριστίνα Φράγκου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λάζαρος Ζαχαριάδης - Τοπογράφος, εργάζεται στον Δήμο Καλαμαριάς
Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας) Δήμου Θεσσαλονίκης
Γεννήθηκε στην Τούμπα στη Θεσσαλονίκη από πρόσφυγες γονείς και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. 
Διετέλεσε:
1985-1990: Μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου των Εκτάκτων Υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης
1990-1994: Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης
1999-2004: Πρόεδρος του Ταμείου Πρόνοιας των Υπαλλήλων του Ο.Λ.Θ.
2003-2006: Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος (μείζων αντιπολίτευση) του Δήμου Θεσσαλονίκης
2005: Μέλος της ονομασθείσης κίνησης των τεσσάρων με τον Γιάννη Μπουτάρη που ίδρυσαν την "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη".
2005-2006: Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης
2007-2008: Μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου "Άγιος Στυλιανός"
2011-2014: Επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας)
2011-2012: Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνών και Άθλησης (ΚΕΤΑ) και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης
2012-2014: Πρόεδρος του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δ.Θ.
2014: Επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας) και είναι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής μέχρι σήμερα.
Από 19.10.2017: είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε.) του Δήμου Θεσσαλονίκης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σοφία Ασλανίδου – Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ
Δημοτική Σύμβουλος (πλειοψηφίας) Δήμου Θεσσαλονίκης
Η Σοφία Ασλανίδου είναι πρωτοβάθμια καθηγήτρια στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) Έχει ειδίκευση στον Τομέα «Εκπαίδευσης και ΜΜΕ». Έχει υπηρετήσει για μικρό χρονικό διάστημα στο 2ο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης. Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Ενδεικτικά αναφέρονται δύο βιβλία τα οποία έχει δημοσιεύσει: «Ο μύθος του παθητικού τηλεθεατή» (εκ Δρομέας) και «Θεωρητικές προσεγγίσεις για την ανάλυση των ΜΜΕ» (εκ Γουτεμπεργκ) Υπηρέτησε ως Πρόεδρος και αντιπρόεδρος στα Δημοτικά Μέσα ενημέρωσης (TV100, FM00, FM100.6) αλλά και στο ΣΕΜ (Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών) του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 2015 είναι Πρόεδρος του Ανοικτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΜΕΛΗ

Αραβέλλα Σαλονικίδου – Σχεδιάστρια μόδας
Κοινοτική Σύμβουλος (πλειοψηφίας) 3ης Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Νοεμβρίου 1967. Είναι σχεδιάστρια μόδας και παραγωγός χειροποίητων ενδυμάτων, αξεσουάρ και ειδών διακόσμησης. Παράλληλα είναι εκπαιδεύτρια diy και επαναχρησιμοποίησης υλικών & αντικειμένων. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Καραβάνι», Γ. Γραμματέας του κλαδικού σωματείου «Ένωση Βιοτεχνών-Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων Θεσσαλονίκης» (2000-2003), μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Β.Ε.Θ., 1997-2011) και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού του Β.Ε.Θ. «Βιοτεχνικό Βήμα» ενώ εκπροσώπησε το Β.Ε.Θ. και στην Επιτροπή Παιδείας του Γ’ Δημοτικού Διαμερίσματος (από το 1997 μέχρι την κατάργηση της εκπροσώπησης). Από το 2011 είναι Κοινοτική σύμβουλος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Έκτοτε  διετέλεσε Αντιπρόεδρος της 9ης Σχολικής Επιτροπής B/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (2012-2013), Πρόεδρος της κοινοτικής επιτροπής Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων (2011-2012), Συντονίστρια της Κοινοτικής Επιτροπής Κοινωνία των Πολιτών και Αθλητισμού (2014-2015). Από το 2013 είναι Πρόεδρος της διευρυμένης κοινοτικής επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Αστικού Περιβάλλοντος και συντονίστρια της επιτροπής Ολιστικής Αντιμετώπισης Κοινοτήτων.

Εφραίμ Κυριζίδης
Δημοτικός Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Θεσσαλονίκης
Μέλος Επιτροπής Θεσμών ΚΕΔΕ και αιρετό μέλος στην Γ.Σ. της ΚΕΔΕ
Μάχιμος Δικηγόρος Θεσσαλονίκης
Αποφοιτος Νομικής Α.Π.Θ.
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Φιλοσοφιας & Μεθοδολογιας του Δικαίου Α.Π.Θ

Ρία Καλφακάκου
Δημοτική Σύμβουλος (ελάσσονος αντιπολίτευσης) Δήμου Θεσσαλονίκης

Αλέξανδρος Θάνος
Εκπρόσωπος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Βασίλης Διαμαντάκης – Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ
Μέλος της Γραμματείας της Δημοτικής Παράταξης "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη", και 1ος επιλαχών Δημοτικός Σύμβουλος
Εργάζεται στην εταιρεία ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.

Χρήστος Νικολόπουλος

Μαρούλα Πλήκα – Δημοσιογράφος
Εκπρόσωπος ΕΣΗΕΜ-Θ

Γιώργος Σαράντος - Εικονολήπτης
Εκπρόσωπος Εργαζομένων Δ.Ε.Π.Θ.Ε.